Wat betekent Disposable?

Swipe to the right
Wat betekent Disposable?
2019-01-24 14:16:45 | Ron Zuiderbeek

Disposable is een synoniem voor wegwerpartikel. Producten die dus bedoeld voor éénmalig gebruik. Daar wordt het weggegooid. Hoe handig! Dat lijkt op het eerste gezicht wel erg milieubelastend, toch valt het in de praktijk erg mee. Disposables hebben namelijk vele voordelen. Allereerst gemak: na afloop van een feestje heb je alles in no-time opgeruimd. Maar disposables zijn ook hygiënisch in gebruik en het scheelt veel schoonmaakkosten. Juist voor het reinigen van kopjes, borden en glazen is veel energie én schoonmaakmiddel nodig. Diverse onderzoeken tonen aan dat dit juist erg belastend is voor ons milieu. Disposables zijn dan duidelijk in het voordeel.

Feestje? Ach, eigenlijk valt toch altijd wel iets te vieren?

DisposableDirect levert verschillende horeca en catering disposables, zoals wegwerpbestek, wegwerpborden, drinkglazen en bierbekers. De plastic wegwerpglazen zijn bijna altijd gefabriceerd van PS, PP of PET. Ieder materiaal heeft z’n eigen voordelen. PET is bijvoorbeeld een erg stevig en glashelder materiaal, dus zeer geschikt voor bierbekers. Veilig en betrouwbaar voor kleine feesten, maar ook grote evenementen. Plastic wijnglazen of borrelglaasjes (in de wandelgangen ook wel shotglaasjes genoemd zijn vaak gefabriceerd van glashelder PS (polystyreen). Ze maken jouw evenement compleet. Ze zijn stevig, zeer helder, liggen prettig in de hand en kunnen wel tegen een stootje. Strak vormgegeven wijnglazen met een inhoudsmaat van 150cc zijn ideaal voor bijvoorbeeld witte wijn. Ons 200cc wijnglas excelleert perfect bij rode wijn. De glazen zijn breed en chique vormgegeven. Shotglazen zijn ideaal om je favoriete shotjes en andere drankjes in te serveren. Voor binnen en buitenevenementen, van klein tot groot. Altijd handig én voordelig verpakt. 

Disposables in alle vormen en maten!

Horeca Disposables worden dus meestal gemaakt van papier, karton of plastic. Ze zijn makkelijk in gebruik en ze mogen gewoon vies worden. Want na afloop komen ze gewoon bij het afval. Maar wel op een verantwoorde manier. Verzamel het plastic (al dan niet in combinatie met blik en drinkpakken) wel apart, want het ingezamelde kunststof kan dan worden gerecycled tot nieuwe plastic producten. Betrouwbare en snelle levering Disposables uit ons standaard sortiment worden direct uit voorraad geleverd vanuit ons magazijn in Apeldoorn. Ze worden binnen 24 uur geleverd worden als je besteld op werkdagen voor 13:00 uur. De disposable worden goed en betrouwbaar afgeleverd door Post.NL, Brouwer transport of (voor de meeste bedrukkingsorders) DPD. Onze geautomatiseerde voorraadsysteem/-administratie zorgt ervoor dat wij over voldoende voorraad beschikken. Het service-level is mede hierdoor erg hoog!